Verslag Finale Friesland Cup 2021

 
Verslag van de finale E-poule KNLTB Friesland Cup 12-09-2021 Tc de Harkema – De vierslag.
Onder prachtige weersomstandigheden wordt er vandaag gestreden voor promotie naar de D-poule.
Zoals gewoonlijk wordt er begonnen met de enkelpartijen.
Lyanne Gerdez neemt het op tegen Naomi Spoelstra. De youngster was de dag ervoor nog lelijk door haar rug gegaan maar wou het toch gaan proberen. nou met 6-1 6-4 is dat gelukt.
Onze andere youngster moest daar toch iets meer moeite voor doen. Joeri Groenhof moest het opnemen tegen Edwin de Boer, die de 1ste set pakte met 1-6 Toen kreeg hij wat meer grip op de wedstrijd en wist hij de wedstijd om te draaien hij pakte de andere 2 sets met 6-3 6-3.
Tijd om de gemengddubbel te gaan spelen, de rest kon even genieten van soep en een broodje. Aart Jan Reinsma en Tina Weening namen het op tegen Ingrid Runia en Peter de Jager.
Maar ook de Oldies doen het nog goed, met hier en daar een kleine hapering werd ook deze partij gewonnen met 6-4 6-4
Ook maar gauw aan de soep, want het was toch nog erg warm om te spelen.
tussenstand 3-0
Nu moesten de herendubbel en de dames dubbel nog gespeeld worden, op baan 1 waren dit Jan van Doezum en Joeri Groenhof tegen Edwin de Boer en Peter de jager en op baan 2 de dames Lyanne Gerdez en Annetta van der Meer. De dames hadden al een mooie tijd op de kant mogen genieten, dus moesten even loskomen maar met 6-4 6-0 wisten ze toch met overtuiging deze partij binnen tehalen.
Bij de heren gin dat toch even wat anders, moet zeggen beide in topvorm, maar zo ook de heren aan de andere kant van het net, wat toch wel een spektakel opleverde. het publiek mocht genieten van een prachtige strijd tussen de heren. 1ste set ging naar Harkema met 6-2 maar de heren uit Berltsum sloegen hard terug en pakten de 2de set met 4-6. Joeri en Jan wisten gelukkig een snelle voorsprong te pakken in de beslissende 3de set en wisten deze met 6-1 te winnen.
Uitslag 5-0 Tc de Harkema promoveert volgend jaar naar de D-poule. Voor elke deelnemer werd er een zakje Friese dumkes uitgedeeld, we mochten een beker(tje) in ontvangst nemen als poule winnaar en de grote wisselbeker als winnaar van de Frieslandcup.
Dit jaar bestond het Frieslandcupteam uit de volgende spelers:

 

About The Author