Verslag zondag 19 juni de dag van de 1e ronde van de Friesland Cup.

We hebben het geluk om thuis te spelen, en onze gasten van vandaag komen uit Marssum.

Om goed 9 uur is iedereen aanwezig behalve Jan van Helden die vandaag invalt voor Kees Bruining en Marco van Houten.

Iets na 9 uur arriveren ook onze gasten. Pff sportieve mensen, ik knijp hem al een beetje..aan de koffie hoor ik ze een beetje uit, of ze al langer aan dit toernooi meedoen want Marssum is voor ons nieuw. Nou weten ze te vertellen dat ze al wat jaren meedoen en afgezakt zijn in de jaren vanuit de A-poule. Tja wij komen uit de D-poule waar we jaren hebben gespeeld, wel met alle plezier natuurlijk.

Oké thuis een heel schema klaar gemaakt, wie wanneer speelt om de banen en de tijd zo effectief mogelijk te benutten..nou daar gooien ze meteen roet in het eten…want die en die heer heer moet eerst spelen die moet zo weg en ook een dame die eigenlijk direct de baan op moet want die vertrek ook rond 11 uur, ik weet niet wat ik hoor, en snap het meteen al niet meer..Annetta neemt het roer even over, vult gauw wat namen in, en zo rond half 10 beginnen we met de damesdubbel 1 die Wietske en ik zouden spelen, maar wat in het schema niet uitkomt zodat Annetta en Helena die 1ste damesdubbel gaan spelen, oké 1 baan bezet, op baan 2 moest dan de 1ste heren dubbel de baan op, dat zouden Jan en Jan zijn, maar Jan van H was nog steeds niet aanwezig..oké dan moet Oene maar ruilen en voor hem spelen, nee dat ging ook niet want de 2e Heren dubbel moest ook de baan op..oke dus dan gaan Marco en Oene de 1ste herendubbel spelen en Jan van Doezum gaat de derde baan op om de 2e heren enkel te spelen goed we gaan los.

Op baan 1 in de Damesdubbel blijkt algauw dat dit van hoog niveau is, strakke harde slagen, bloed fanatiek, erg leuk om naar te kijken, en de dames van Harkema weten te winnen met 7-5 6-3.

Op baan 2 nemen marco en Oene het op tegen 2 heren die erg goed waren, ze wisten de stand steeds gelijk te houden, snoepten mooi wat games mee…helaas moesten ze de tie-break inleveren en ook de 2de set ging naar Marssum met 2-6.

Ja van Doezum, stond op baan 3 voor zijn enkel, maar steeds als ik naar baan 3 keek zag ik de heren gezellig op het bankje zitten met z’n 2en, ja ik had een strak schema, kom op Jan drveur…de heren gingen gelijk op ook daar werd het een tie-break, Jan wist die netjes binnen te halen, en na slim spelen wist hij ook de 2de set te winnen met 6-1.

Goed stand 2-1 voor Harkema. Tijdens de koffie met cake komt Marssum ineens met 2verzoeken of wij akkoord gingen dat er een dame en een heer van hun 3 wedstrijden gingen spelen terwijl de regels zijn max 2 wedstrijden per persoon. Ja of er gaan 2 wedstrijden niet gespeeld worden want een dame en een heer van hun vertrekken op dat moment, doei ja doei…en nu??

Na overleg bespuiten we gewoon te spelen ja daarvoor zijn we hier, vele van ons hebben een vrije dag aangevraagd op het werk, dus oke prima.. maar ja hoe komt dat met het schema, nee alles loopt vast..mijn eigen schema ligt allang in de kliko..en na lang puzzelen, komen we eruit, de herenenkel 1 moet zowiezo spelen want ook die heer zit op tijd..goed Oene ben je er klaar voor, na die zware herendubbel meteen te enkelen…nou nee dus..Oene geeft aan goed last te hebben van zijn knie, en wil de enkel eigenlijk wel overdragen aan een andere heer, weer alles in de war haha, nee dat gaan we niet doen, ik pak Oene even in de hal apart voor een peptalk, dat dit best gaat lukken, ik geef hem nog een kniebrace mee, ja ik sta bekend als de lopende apotheek..maar mijn eigen brace was ik kwijt, waardoor ikzelf nog niet kon spelen..goed Oene gaat akkoord, ik probeer het wel. Fijn!!

Annetta gaat haar opmaken voor de damesenkel 1, een pittige taak, en dankzij Heleen van de Veer die mij een brace brengt, kunnen wij ook los in de damesdubbel 2 (Wietske en ik)

Omdat ik nu zelf op de baan sta, krijg ik niet heel veel mee van de andere partijen, maar na een baanwissel zie ik dat Oene binnen no-time de 1ste set al binnen heeft, en ook Annetta die naast ons staat te spelen lekker gaat…kunne we bij ons nog niet zeggen, teveel dingen aan m’n hoofd, ook sterke tegenstanders..pff wij leveren de 1e set in met 2-6 dit mat oars ropt Wietkse ja..oké..gassssss de 2de gaat al veel beter en voor dat we het weten staan we voor met 5-0, dus 2e set slepen we binnen met 6-2..oké even plassen, en wat vers water, gaan we voor de derde set, het zit erin, het kan best…maar ja dan moeten we niet verslappen, maar de dames zijn ook erg goed bezig en stelen onze derde set gewoon met 4-6 bah verloren..balen. Maar Oene zit allang en breed weer op de kant met een big smile, hij had zijn wedstrijd met veel overtuiging binnen gehaald met 6-1 6-1 knap hoor!! Annetta doet het voor niet veel minder, is goed op dreef, alles lukt, en wint met 6-1 6-3

Goed na 2 ronden tennis staat Harkema dus voor met 4-2

De herendubbel 2 kan de baan op en de Dames enkel 2 kan de baan op. De rest moet nog even wachten, want daar staan de tegenstanders ervan nog op de baan..ja het was flink puzzelen…goed Jan en Jan gaan los, en al gauw blijkt dat Harkema duidelijk een hoger niveau speelt, de heren spelen een prima spel, en met 6-0 6-0 duidelijk de betere, zo lekker verliezen doen we niet meer, maar met nog 3 wedstrijden te gaan kan het nog wel gelijk worden..spannend dus.

Jan van Helden en ik gaan de 1ste mix spelen, we hadden al gezien in de andere wedstrijden dat onze tegenstanders goed spel in zich hadden, maar wij ook dus go go go..Jan vloog als een jong hert over de baan, haalde veel korte ballen, die de heer van Marssum tot grote ergernis van mezelf steeds perfect achter het net wist te plaatsen, ook had ik moeite met zijn loeiharde service…ook ons spel ging niet helemaal vlekkeloos, ik ga toch niet mijn beide wedstrijden verliezen hier..kan daar niet zo best tegen haha, maar hoe drukker ik mij maak om ons wisselvallig spel, hoe meer games er naar de tegenstander gaan. We leveren de 1stte set in na een spannende tie-break. Shit balen maar niet kansloos, dus dan maar gaan voor de 2de set..maar ook die wisten we niet te winnen, ook de 2de set gaat naar Marssum met 3-6.

Op baan 3 spelen Marco en Wietske ook een mix samen, het lijkt allemaal niet te gaan zoals het moet en de 1ste set gaat eigenlijk best wel snel naar Marssum met 2-6.

Ik zit me op te vreten aan de kant het zal toch niet?? Op dit moment is het dus 5-3 en Ook Helena heeft het moeilijk in haar enkel tegen een 16 jarig meisje..die lekker staat te spelen, maar weet de 1ste set binnen te halen met ook een tie-break, yes!!

Marco en Wietske gaan ook goed in de 2de set, alles lijkt goed te komen. Wietske en Marco verliezen toch ook de 2de set in een spannende strijde met 5-7. Oke dan is het nu 5-4 en zijn alle ogen gericht op Helena, maar die verliest de 2de set met 3-6, dus de beslissende 3set wordt gespeeld. Op de kant hebben we het niet meer, maar na wat rekenwerk, weten we inmiddels dat met 5-5 Harkema toch wint als er sets en games moet worden geteld. Maar dat maakt de wedstrijd van Helena niet minder spannend, ze gaan gelijk op tot het eind, dus ook hier wordt een tie-break gespeeld, 2 in 1 wedstrijd, het is een enkel, het is warm, jeetje respect voor beide dames, maar er kan er maar eentje winnen….Whiehoe Helena sleept de tie-break binnen, wauw!!

Ze wordt als een heldin toegejuicht haha Harkema wint deze dag met 6-4 van Marssum in de Frieslandcup. We zitten nog even na met inmiddels nog een klein ploegje, ja het is ook vaderdag vandaag, en vele hebben een dubbele agenda..maar dat mag de pret niet drukken!! We kijken terug op een zeer geslaagde dag.

3 Juli is de volgende datum van de 2de ronde van de frieslandcup, we kijken er nu al naar uit. Groetjes van Tina namens het Frieslandcup team.

Teamleden

Oene Bendictus, Marco van Houten, Jan van Doezum, Jan van Helden. Annetta Wybenga, Helena Postma, Wietske v/d Tuin, Tina Weening.

Verslag Tina Weening

About The Author