Verslag zondag 3 juli, 2e ronde Friesland Cup poule C

Om 9:15 vertrekken we vanuit Harkema richting Hardegarijp. Het Friesland Cup team gaat het opnemen in de 2e ronde tegen T.V Galefjild die de 1e ronde met maar liefst 9-1 won tegen Zwaagwesteinde.

Aangekomen worden we door een vriendelijk team verwelkomt en gaan we aan de koffie. We hebben 4 banen tot onze beschikking dus gaan we beginnen met alle 4 de enkel spelen. DE1 Annetta, DE2 Helena, HE1 Folkert, HE2 Jan.

De rest neemt plaats op het dakterras het is heerlijk buiten. Al gauw zijn we op de hoogte dat de heren van Hardegarijp wel heel goed zijn..Als ik even een blik werp op de pasjes wordt me snel duidelijk dat er misschien wel een groot niveau verschil is vandaag. Ik lees namelijk dat de dames met een 6 en de rest 7 maar dat bij de heren er een 5 tussen zit en de rest 4…pff

Oke ik zeg niks, kom op jongens we gaan er gewoon voor!! Folkert moet al gauw toegeven dat dit niet te doen is, hij verlaat de baan met 6-0 6-0 om de oren. Naast hem staat Jan hem in het zweet te werken, probeert van alles, gaat ook niet echt lekker overweg met de lichte Wilson ballen, en ook hij verliest met 6-1 6-1.

Bij de dames gaat het al een stuk beter Helena gaat mooi gelijk op. En Intussen heeft Annetta de 1e set al binnen met 6-3. Helena heeft het zwaar, nadat ze deze keer de avond ervoor netjes vroeg op bed was gegaan gen wijntjes gedronken had, want dat was de vorige keer toch niet echt goed bevallen. Mocht het niet baten met een snelle 2e set verliest ook zij haar wedstrijd met 6-4 6-0.

Annetta is lekker bezig, foetert een paar keer, haar service loopt niet echt lekker, maar wint met mooie cijfers 3-6 4-6 toch haar partij.

Zo 4 partijen gespeeld 3-1 in ons nadeel, eerst maar weer een bakje, we krijgen er lekkere taart bij, en de zon gaat steeds feller schijnen. Voor de volgende partijen kunnen we allemaal de baan op, we gaan de damesdubbels en de herendubbels spelen. Oké sinoan!!

Zo wat wat het warm, we mogen niet klagen maar echt zweten!! Wietske en ik gaan lekker, Wietske zo blij met haar nieuwe bespanning, mooi roze, behalve haar service loopt alles als een trein, bij het net is ze weer in topvorm de 1e set is binnen 6-2.

In de verte 2 banen verderop hoor ik Marco en Folkert beide flink tekeer gaan…volgens mij gaat dat niet goed daar. De heren Marco en Folkert verlaten ook als eerste de baan. Verloren 6-0 6-0.

Naast ons gaan ze weer als een trein de dames Helena en Annetta winnen vrij eenvoudig 6-0 6-3.

Bij ons gaat het in de 2e set al meteen een stuk minder, ik zelf kampte wat met kramp in het kuit, we gaan ook meer fouten maken. Denken misschien wel teveel na zeg het maar, we krijgen er geen grip op, 2de set wordt ingeleverd en dus in deze hitte mogen we een 3 setter spelen. Oké kop op hoor, de kramp is weer verdwenen, we gaan ons eigen spel weer oppakken net als in de 1e set dit moet lukken, kan ook best!! Maar we komen al snel met 3-0 achter staan ook niet slecht te spelen maar het is het steeds net net, echt balen, we verliezen met 2-6 6-4 6-3

Oké Jan en Jan, een goed herendubbel, hoe hebben zij het gedaan, ik kan het vanaf de 1e baan niet echt goed volgen, ze draaien het tel bord ook niet mee, dus eerst dacht ik dat ze voor stonden geen probleem..dan wijst Wietske mij erop dat de stand nu ineens andersom is..ze zijn gewisseld maar de paal blijft weer staan hmm…nee niet goed, de heren zijn gewoon te sterk. Mijn illusie valt in duigen want ook de Jannen verliezen met 6-2 6-1.

Allemaal drijfnat van het zweet, ikzelf ben bijna blauw volgens Folkert, Knalrode koppen allemaal van de felle zon..We krijgen soep en een broodje aangeboden tegen betaling, even wat te drinken, maar er moeten nog 2 mix koppels de baan op.

Oh echt?? Ik voel mijn hart nog in mijn hoofd bonzen…Maar de Heren zijn er klaar voor, ja zij waren zo klaar in hun vorige partijen. Wietske en ik besluiten toch maar om de lange broek in te ruilen voor rokjes, was wel heel warm. En we gaan ervoor..

Maar de heren zijn zo goed dat ze het alleen wel kunnen, niet ten nadele van de dames hoor, staan ook goed te slaan, maar de mannen maken echt het verschil. Wietske en Marco verliezen met 6-2 6-0 en Jan en ik met 6-1 6-0

Zo einde Friesland voor TC de Harkema. We zijn tevreden met handhaving in deze klasse. Lekker even douchen, en gauw met een koud drankje het dakterras weer op, heerlijk.

T.V Galefjild heeft de kleedkamers beneden en de kantine en terras dus boven, heeft wel wat, je kan alle banen volgen, een fijne zitplaats. We krijgen lekker hapjes voorgeschoteld, gezellige mensen. Dat maakt alles weer goed!! T.V Galefjild had nog niet eerder deelgenomen aan de Friesland Cup en was in deze poule ingestroomd, waarschijnlijk zullen ze snel promoveren, want in deze poule horen zij niet thuis.

Maar wij hebben genoten het was een zeer gezellige dag. Volgend jaar doen we gewoon weer mee!!

Groetjes Tina namens het Frieslandcupteam.

Annetta Wybenga, Helena Postma, Wietske v/d Tuin. Marco van Houten, Folkert Eilander, Jan van Doezum en Jan van Helden.

Tot volgend jaar!

About The Author