Verslag Frieslandcup 18-06-2017

fc

 

Dit jaar bestond het team uit de volgende spelers:

Dames: Annetta v/d Meer, Helena Postma, Wietske v/d Tuin en Tina Weening.

Heren: Kees Bruining, Siebe v/d Veen, Jan van Helden en Wiebe Dijkstra.

 

 

 

 

Zondag 18 juni 2017 de 1e ronde van de Frieslandcup.

Wij zijn uitgeloot tegen de Fjouwere (Minnertsga) en hebben de eer om thuis te spelen.

Zo rond kwart voor 10 ’s morgens is iedereen aanwezig, het is een zeer warme dag. Na enige hapering van de sproeiers en na de koffie met gebak, gaan we los. We beginnen vanwege de warmte maar meteen met 3 enkelpartijen, Annetta, Helena en Siebe mogen los!!  Het kwik is dan al aardig opgelopen dus respect voor deze prestatie!! Annetta maakt het haarzelf moeilijk in de 1e set maar weet deze te pakken na een tie-break, “no hak skjin myn nocht” jer ik oer de baan…en dat resulteerde in een 6-0 winst 2e set. Helena moest er hard voor werken, speelde een prima partij maar moest toch het onderspit delven en verloor haar partij met 4-6 1-6. Ook Siebe haalde alles uit de kast, kort lang, hoog, hard…maar zijn tegenstander was taaaaaaaii. ook deze partij ging naar de Fjouwere met 3-6 3-6.

Oké 2-1 achter nog niks loos. Nu moest ook Kees er aan geloven en de 2 gemengd dubbels betreden de baan. Kees had al gauw spijt van zijn besluit om de enkel te gaan spelen, na de feestweek en de warmte zag hij al gauw in dat hij hier niet veel te melden had. Het werd 0-6 0-6 jammer maar wel dapper. Wiebe en Wietske speelden de 2e mix,  die beduidend sterker waren dan het koppel waar Jan en ik tegen speelden…zo die heer zeg!! Maar Wiebe en Wietske geven goed partij, met zelfs nog een tie-break in de 2e set. Met 3-6 6-7 gaan ook deze punten nipt naar Minnertsga. Jan en ik spelen niet goed, Jan zit nog in de vakantie modus, tja en ik…nog in de feesttent.. maar goed onze tegenstanders waren niet slecht maar ook niet zoals het koppel op baan 1. Dus weten we er een tie-break uit te slepen en die winnen we. We gaan nog wisselen van kant, omdat we niet tevreden waren.. qua spel maakte dit weinig verschil, maar we pakten de set met 7-5  pff. Bijna paars aangelopen komen de spelers deze ronde van de baan…jeetje het is bijna niet te doen.

We eten wat soep met stokbrood met z’n allen, en hebben het toch wel heel gezellig, een leuk team. 2-4 achter met nog 4 partijen te gaan, het kan nog steeds.

Annetta en Helena en de 2 herendubbels gaan de baan op..de dames doen waar ze voor gekomen zijn en winnen met 6-2 6-4 hun partij. De heren hebben het toch wat moeilijker, Jan en Wiebe verliezen met 4-6 2-6  en Kees en Siebe met 1-6 0-6. En dan als laatsten, Wietske en ik. We spelen goed, we winnen met 6-3 6-0, al maakt het voor de uitslag niet meer uit. De einduitslag wordt 4-6 voor de Fjouwere.  De hapjes komen op tafel, wat te drinken erbij..heerlijk.

Zo rond de klok van 17:00 sluiten we de boel af, we gaan het op 2 juli weer proberen, maar promotie zit er dit jaar niet meer in.

Groetjes Tina,

namens het Frieslandcupteam!

 

About The Author