Verslag 2e ronde Friesland cup 2017

 

 


 
Friesland cup team bestaande uit:
Heren: Wiebe Dijkstra, Siebe v/d Veen, Jan van Helden en Jan van Doezum.
Dames: Annetta v/d Meer, Wietske v/d Tuin, Renske Borger en Tina Weening.

 

Na de 6-4 nederlaag tegen de Fjouwere in de 1e ronde van de Friesland cup, mag het team van Tc De Harkema het in de 2e ronde opnemen tegen het sterke Oranjewoud. Deze wisten namelijk te winnen tegen de Fjouwere met 10-0

Enige tijd van te voren, mocht ik een telefoontje ontvangen van de captain van Oranjewoud, of er getennist kon worden op ons park want op de desbetreffende datum, Organiseert Oranjewoud een open toernooi. Prima geen probleem.

Maar dit leverde bij de ploeg van Oranjewoud toch enige problemen op, nu kort van te voren bleek, dat de geselecteerde spelers van de Friesland cup, in de finales stonden op dat toernooi, dus een tekort aan spelers. Maar goed de uitploeg wist toch te arriveren met een compleet team. In overleg is er besloten om 1 Heren enkel op te geven om dat ook deze heer nog een finale moest spelen. Deze Enkel stond ingepland tegen Siebe v/d Veen, dus 1-0 voor Harkema.

Nu moest er nog getennist worden, we begonnen met 2 herendubbels en 1 dames enkel. De heren kregen op professionele manier tennisles, deze heren waren van een aanzienlijk ander niveau!

Siebe en Wiebe delfden het onderspit met 0-6 0-6 en ook de Jannen gingen kopje onder met 0-6 1-6

Dan is de tussen stand 1-2

Maar op de 3e baan staat Annetta, maar ook die hoor ik in de verte flink mopperen dat alles mis gaat… maar het is een dame met karakter, ze wint haar partij met 6-4 6-1 al was ze niet helemaal tevreden met haar spel, ze wint en wij zijn blij met het punt.

Na ziekte van Helena Postma, vinden we in Renske Borger een prima invalster. Tja, Helena speelt normaal gesproken ook de enkel…Ik opper om de enkel te gaan spelen, waar ik eigenlijk ook meteen spijt van krijg, hoelang is dat wel niet geleden dat ik heb staan enkelen..jaaaaaareen. Maar goed met een beetje zenuwen, anders nooit last van, betreed ik de tennisbaan. 1e set 6-1 geen vuiltje aan de lucht…of toch wel. Lucht gebrek, gebrek aan conditie…kapot. Mijn tegenstandster profiteert daar onmiddellijk van, en de 2e set gaat naar haar met 2-6. Met steun van onze trouwe supporters, en de gedachte dat ik hier niet half dood sta te gaan voor een nederlaag, weet ik mezelf te herpakken, 3e set 6-1.

Tussenstand 3-2

Damesdubbel Annetta en Renske en het Mixkoppel Jan van D en Wietske betreden de baan. De damesdubbel is gauw beslist, goed spel van de thuisploeg erop en erover…6-0 6-0.

In de mix is dat een heel ander verhaal…daar komen die veel sterkere heren weer aanbod…want dat is wel een beetje het geval, dat onze dames beter zijn maar hun heren beduidend beter zijn…

1e gaat met 3-6 verloren, maar er wordt geknokt en gevochten voor elk punt, een schitterende pot met goed spel van beide kanten…2e set tie-break.. yess Harkema weet die te winnen, nu die 3e nog…maar het gaat gelijk op en het blijft spannend tot het eind. Winst voor Jan en Wietske 7-5. Blijdschap alom.

Dan kan ook Wiebe Dijkstra de baan weer op, hij heeft nog een enkel partij te spelen. Maar wat we eindelijk al wisten bleek ook nu weer te gebeuren, ook deze heer, of nog een jongen eigenlijk, een invaller van nog maar 16 lentes jong, speelt de sterren van de hemel. 0-6 1-6.

Tussenstand 5-3

Nog 2 wedstrijden te gaan, de dames Wietske en Tina en het mix koppel Jan van H en Renske gaan de baan op…wetende dat 1 van 2 partijen gewonnen moet worden om de winst te behalen…Jan en Renske gaan lekker, gaan goed 1e set 6-1. Fijn!! Want op de  baan 3, gaat het niet goed, wij stuntelen prutsen, staan echt niet goed te spelen, beide nog kapot van de zinderende 3 setters in de vorige partijen…het zal toch niet gebeuren…

Maar goed als Jan en Renske winnen is er niks aan de hand….toch??? Ik blijf die wedstrijd volgen vanuit mijn ooghoek, dat verklaart waarschijnlijk ook het slechte spel wat ik in de damesdubbel laat zien…tot mijn verbazing zie ik de tegenstanders met winst van de baan gaan. 6-1 4-6 3-6.

Wietske en ik zijn de 1e set met 1-6 de boot in gegaan, al weten we dat we beter zijn, beter kunnen, het komt er niet uit. We moeten knokken, komen weer ver achter, 2-5, maar na het besef dat dit dus de bepalende wedstrijd is, draait alles in een keer om, het duiveltje in Wietske komt weer naar boven, de 2e set weten we te winnen vraag me niet hoe…7-5. Oké, dat geeft weer moed. Ik kamp al een tijdje met een tennisarm en na een 3 setter in mijn enkel kan ik in deze 3e set mijn arm bijna niet meer gebruiken, geen kracht veel pijn. Wietske staat goed te spelen, sleept me er letterlijk doorheen, al weet ik dat zij ook aan het einde van haar Latijn is. Op karakter noemen ze dat…nou zo hebben we ook weten te winnen “op karakter” 3e set 6-2.

Tijd voor een hapje en een drankje. We kunnen weer terug kijken op een zeer sportieve, gezellige dag.

Tussenstand TC de Harkema- T.V Oranjewoud 6-4 dat betekend handhaving in de C-klasse, en daar zijn we heel blij mee.

Tot volgend jaar,

Groetjes Tina, namens het Friesland cup team.

 

 

 

About The Author