8KRûnom jeugdcompetitie 2019

Sinds 2017 wordt er voor de tennisjeugd binnen en rondom Achtkarspelen een competitie georganiseerd, de 8KRûnom-jeugdcompetitie.

Voor de leeftijdsgroepen (van 8 t/m 17 jaar) is er een competitie in de categorie: Oranje, Groen en Geel. Voor het eerst wordt er dit jaar ook een tweedaags toernooi georganiseerd voor de categorie Rood (6 t/m 9 jarigen).

De competitie wordt buiten de reguliere voorjaarscompetitie van de KNLTB georganiseerd.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de banen van de deelnemende tennisverenigingen, worden de wedstrijden in en rond de gemeente Achtkarspelen gespeeld. De deelnemende verenigingen zijn: Buitenpost, Grootegast, Hardegarijp, Harkema, Kollum, Kootstertille, Surhuisterveen, Veenwouden en Zwaagwesteinde.

Op het aanmeldformulier kunnen kinderen opgeven worden voor 3 categorieën, te weten: Oranje, Groen en Geel. Dit formulier is voor de 8KRûnom-jeugdcompetitie, maar de jongste kinderen (Rood) kunnen zich ook opgeven via dit formulier, voor hen is er dus geen competitie, maar een 2-daags toernooi. De beschikbaarheid hoeft niet ingevuld te worden, want dit 2 daagse toernooi staat al gepland op woensdagmiddag 29 mei in Kootstertille en zaterdagochtend 29 juni in Surhuisterveen.

Globaal zijn de leeftijden voor de verschillende categorieën als volgt:

Categorie Rood: 6 t/m 9 jaar

Categorie Oranje: 8 t/m 11 jaar

Categorie Groen: 10 t/m 12 jaar

Categorie Geel: 11 t/m 17 jaar

Overigens is dit maar een indicatie, want het tennisniveau verschilt per kind. Bij twijfel kun je aan je trainer vragen, welke categorie het meest geschikt voor jou is.

 

Geef je bij voorkeur op als team van 2 of 3 personen. 2 personen is voldoende, maar als je toch een keer verhinderd bent, is het fijn dat een 3de persoon kan invallen. De eventuele 3de persoon kun je onderaan het formulier invullen. Kinderen die zich op willen voor de categorie Rood geven zich individueel op.

 

Op vrijdag 5 juli is de slotmiddag bij de tennisvereniging het Galefjild in Hurdegaryp.

Opgave: voor 4 mei aanstaande.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met iemand van de jeugdcommissie.

Aart Jan Reinsma

06-11046900     

 aj.reinsma@gmail.com

Aschwin Gerdez                                                                                                   

06-52849969      

a.gerdez@hetnet.nl

Download aanmeldingsformulier